MyDiaMate

Digitale zelfhulp voor een beter leven met diabetes type 1

 

Wat is MyDiaMate?

MyDiaMate is een digitale zelfhulptraining die je zelfstandig op je telefoon, tablet of desktop kunt doorlopen. Deze web-based applicatie ('app') is ontwikkeld om volwassenen met diabetes type 1 inzichten aan te reiken en praktische adviezen te geven over hoe om te gaan met de psychische gevolgen van diabetes. Het programma kan worden gezien als een online zelfhulpcursus, waarbij je zelfstandig en zonder sturing van een behandelaar door de adviezen heen wordt geleid. MyDiaMate is niet bedoeld ter vervanging van psychologische behandeling. 

De inhoud van het programma is gebaseerd op een eerder verschenen zelfhulpboek ‘Elke dag Diabetes’ en op elementen van effectief bewezen (online) interventies, zoals HypoBewust, Diabetes de Baas, Betergestemd met Diabetes en Dia-Fit. 

In de app vindt je informatie, tips en oefeningen. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Je start met de basismodule Diabetes in Balans; met aandacht voor diabetes management en stress. Daarna kun je verschillende extra modules volgen, zoals over Omgaan met Hypo’s, je Omgeving en Eten en Emoties. Al deze modules staan klaar in de Catalogus. Hier vind je ook de twee verdiepingsmodules Mijn Stemming en Mijn Energie. Deze laatst twee zijn vooral nuttig als je problemen ervaart met je stemming of erg vermoeid bent.

Let op: ben je al gebruiker van MyDiaMate?
Je kunt kiezen om de oude modules waarmee je al gestart was (en die bij Home staan) af te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om de nieuwe versies te doorlopen! Je start dan wel opnieuw vanaf het begin. In de Catalogus open je de nieuwe versies: Start Diabetes in Balans 2.0, Stemming 2.0 en Energie 2.0. Na het openen worden ze ook weer zoals je gewend was toegevoegd aan Home. Het kan zo zijn dat er bij jou twee keer ‘Start Diabetes in Balans’ staat, let dan wel op dat je de volgende keer in de 2.0 versie verdergaat! 

Hoe werkt het?
MyDiaMate wordt aangeboden via het platform van Minddistrict. Gebruik van de app is gratis.

Nadat je je hebt aangemeld op het Minddistrict platform, kun je onderstaande instructies lezen over hoe de app te gebruiken: